PUBG Mobile Hesap Alım-Satım Kuralları & Güvenlik Rehberi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Founder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Founder

BozokBeyi
Admin
Konular
626
1769083491087.jpeg
📜 PUBG Mobile Hesap Alım-Satım Kuralları & Güvenlik Rehberi

PUBG Mobile hesap alım-satım işlemleri oyuncular arasında yaygınlaşsa da, bu tür işlemler **PUBG MOBILE’ın resmi kullanım koşullarına aykırıdır**. Riot Games ve PUBG Mobile, hesap paylaşımı, satışı ve devri gibi işlemleri açıkça yasaklamıştır.

Bu nedenle aşağıdaki kuralları dikkatle okuyup forum içi alım-satım işlemlerini bu prensiplere göre gerçekleştirin.

---

📌 1. PUBG Mobile Resmi Politikası
• PUBG Mobile’ın kullanım şartlarına göre oyuncular **hesaplarını satamaz, devredemez, paylaşamaz veya başka birine kullandıramazlar.** Her hesap yalnızca tek kullanıcıya aittir ve ticari amaçla satılması veya paylaşılması yasaktır.
• Bu tür işlemler tespit edildiğinde **hesap kapatma, erişim kısıtlama veya ban gibi cezalar** uygulanabilir.

---

🛡️ 2. Alıcı ve Satıcı İçin Temel Güvenlik Kuralları
📌 **Detaylı Hesap Bilgileri:** İlanlarda hesap sahibi, kullanıcı adı, UID, kayıt tarihi, bağlı e-posta ve sosyal medya bilgileri açıkça belirtilmelidir.
📌 **Tüm Veriler Teslim Edilmeli:** Satıcı, hesapla ilgili tüm giriş bilgilerini ve bağlı doğrulama yöntemlerini alıcıya eksiksiz olarak vermelidir (e-posta, telefon, güvenlik kodu vb.).
📌 **Şeffaf Ürün Açıklaması:** Hesap içeriği (rank, skin, UC miktarı, geçmiş aktiviteler vb.) doğru ve eksiksiz şekilde ilan açıklamasında yer almalıdır.
📌 **Güvenlik Önlemleri:** Hesabın tüm cihaz bağlantıları ve geçmiş şifreleri sıfırlanmalı, alıcıya tam kontrol verilmelidir.

---

💼 3. Güvenli Alım-Satım Tavsiyeleri
✨ **Güvenilir Platform Kullanımı:** PUBG Mobile hesapları için güvenilir ticaret platformları (ücretli emanet sistemi gibi) tercih edilmelidir. Bu platformlar, ödeme ve hesap iletimini “güvenli havuz” sistemleriyle gerçekleştirir.
✨ **Ödeme Öncesi Doğrulama:** Satıcı profilini, geçmiş değerlendirmeleri ve kullanıcı yorumlarını mutlaka kontrol edin.
✨ **Dolandırıcılıklara Karşı Dikkat:** Çok düşük fiyatlar cazip görünse de dolandırıcılık riski yüksektir. E-posta ve şifre bilgileri istendiğinde dikkatli olun.

---

⚠️ 4. Dikkat Edilmesi Gereken Riskler
🚩 **Satıldıktan sonra şifre değişimi:** Satın alınan hesabın satıcı tarafından geri alınması forumda en sık görülen sorunlardan biridir.
🚩 **Platform şikayetleri ve güvenlik:** Bazı alıcılar, satın aldığı hesabın bilgilerine erişemediğini veya hesabın geri alındığını rapor etmiştir.
🚩 **Resmi destekten yardım alın:** Hesap çalınma veya paylaşım sonrası hesap kurtarma doğrudan PUBG Mobile destek ekibiyle yapılmalıdır.

---

🧠 5. Sonuç – Sorumluluk ve Uyarı
PUBG Mobile hesap alım-satımı **resmi olarak desteklenmeyen ve riskli bir faaliyettir**. Bu nedenle bu tür işlemleri yaparken forum kurallarına uymalı, sorumluluk almadan önce riskleri değerlendirmeli ve mümkünse güvenli platformlar üzerinden işlem yapmalısınız.

Forum içi ilanlarda yukarıdaki kurallara uyulması zorunludur. Aksi takdirde forum **uyarı, ilan silme veya üyelik kısıtlama** gibi yaptırımlar uygulanabilir.

Geri
Üst Alt
TR
EN
VI
AR
RU