PUBG Mobile Hesap Alım-Satım Kuralları & Güvenlik Rehberi
PUBG Mobile hesap alım-satım işlemleri oyuncular arasında yaygınlaşsa da, bu tür işlemler **PUBG MOBILE’ın resmi kullanım koşullarına aykırıdır**. Riot Games ve PUBG Mobile, hesap paylaşımı, satışı ve devri gibi işlemleri açıkça yasaklamıştır.
Bu nedenle aşağıdaki kuralları dikkatle okuyup forum içi alım-satım işlemlerini bu prensiplere göre gerçekleştirin.
---
1. PUBG Mobile Resmi Politikası
• PUBG Mobile’ın kullanım şartlarına göre oyuncular **hesaplarını satamaz, devredemez, paylaşamaz veya başka birine kullandıramazlar.** Her hesap yalnızca tek kullanıcıya aittir ve ticari amaçla satılması veya paylaşılması yasaktır.
• Bu tür işlemler tespit edildiğinde **hesap kapatma, erişim kısıtlama veya ban gibi cezalar** uygulanabilir.
---
2. Alıcı ve Satıcı İçin Temel Güvenlik Kuralları

**Detaylı Hesap Bilgileri:** İlanlarda hesap sahibi, kullanıcı adı, UID, kayıt tarihi, bağlı e-posta ve sosyal medya bilgileri açıkça belirtilmelidir.

**Tüm Veriler Teslim Edilmeli:** Satıcı, hesapla ilgili tüm giriş bilgilerini ve bağlı doğrulama yöntemlerini alıcıya eksiksiz olarak vermelidir (e-posta, telefon, güvenlik kodu vb.).

**Şeffaf Ürün Açıklaması:** Hesap içeriği (rank, skin, UC miktarı, geçmiş aktiviteler vb.) doğru ve eksiksiz şekilde ilan açıklamasında yer almalıdır.

**Güvenlik Önlemleri:** Hesabın tüm cihaz bağlantıları ve geçmiş şifreleri sıfırlanmalı, alıcıya tam kontrol verilmelidir.
---
3. Güvenli Alım-Satım Tavsiyeleri

**Güvenilir Platform Kullanımı:** PUBG Mobile hesapları için güvenilir ticaret platformları (ücretli emanet sistemi gibi) tercih edilmelidir. Bu platformlar, ödeme ve hesap iletimini “güvenli havuz” sistemleriyle gerçekleştirir.

**Ödeme Öncesi Doğrulama:** Satıcı profilini, geçmiş değerlendirmeleri ve kullanıcı yorumlarını mutlaka kontrol edin.

**Dolandırıcılıklara Karşı Dikkat:** Çok düşük fiyatlar cazip görünse de dolandırıcılık riski yüksektir. E-posta ve şifre bilgileri istendiğinde dikkatli olun.
---
4. Dikkat Edilmesi Gereken Riskler

**Satıldıktan sonra şifre değişimi:** Satın alınan hesabın satıcı tarafından geri alınması forumda en sık görülen sorunlardan biridir.

**Platform şikayetleri ve güvenlik:** Bazı alıcılar, satın aldığı hesabın bilgilerine erişemediğini veya hesabın geri alındığını rapor etmiştir.

**Resmi destekten yardım alın:** Hesap çalınma veya paylaşım sonrası hesap kurtarma doğrudan PUBG Mobile destek ekibiyle yapılmalıdır.
---
5. Sonuç – Sorumluluk ve Uyarı
PUBG Mobile hesap alım-satımı **resmi olarak desteklenmeyen ve riskli bir faaliyettir**. Bu nedenle bu tür işlemleri yaparken forum kurallarına uymalı, sorumluluk almadan önce riskleri değerlendirmeli ve mümkünse güvenli platformlar üzerinden işlem yapmalısınız.
Forum içi ilanlarda yukarıdaki kurallara uyulması zorunludur. Aksi takdirde forum **uyarı, ilan silme veya üyelik kısıtlama** gibi yaptırımlar uygulanabilir.