Merhabalar değerli forum kullanıcıları,
Bu rehberde sizlerle **MaxiGuard Starter Pack** sistemini nasıl kuracağınızı ve nasıl kullanacağınızı adım adım paylaşacağım.
Starter Pack sayesinde, belirli bir itemi (örneğin chest, scroll vb.) **birden fazla adette MaxiGuard chest’ine gönderebilir** ve oyunda otomatik dağıtım sistemini etkin hale getirebilirsiniz.
Starter Pack, MaxiGuard ile entegre çalışarak bir itemi toplu şekilde **chest’e eklemenizi ve dağıtmanızı** sağlar.
Örneğin; 50 adet global ödül chest’ini, prosedür ile chest’e rahatlıkla gönderebilirsiniz.
---
---
**1.1 – Starter Pack Prosedürü Oluşturma**
İlk olarak SRO_VT_LOG veritabanı içerisine aşağıdaki prosedürü eklemeniz gerekir.
Bu prosedür, karakterin envanterindeki pack item’lerini MaxiGuard chest’e gönderecek şekilde çalışır.
Kod:
USE [SRO_VT_LOG]
GO
/****** Object: StoredProcedure [dbo].[_NewPack] ******/
SET ANSI_NULLS ON
GO
SET QUOTED_IDENTIFIER ON
GO
CREATE PROCEDURE [dbo].[_NewPack]
@CharID int
AS
BEGIN
exec MaxiGuard_User.._AddItemToChest
@CharID,'ITEM_MALL_GACHA_CARD',1,'Magic Pack'
-- Buraya item kodunu, adedini ve chest açıklamasını yazabilirsiniz.
END
- ‘ITEM_MALL_GACHA_CARD’ yerine kendi pack item’ınızı yazabilirsiniz.
- 1 yerine chest’e eklemek istediğiniz adedi yazın.
---
Starter Pack prosedürünü oluşturduktan sonra,
**SRO_VT_LOG → Programmability → _AddLogItem**
metodunun içerisine aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz:
Kod:
-- _AddLogItem içerisine ekleyin
BEGIN
-- Eğer Starter Pack item’i chest’e loglandıysa
EXEC dbo._NewPack @CharID
END
---
Eğer sunucunuzda henüz Starter Pack scroll’ü yoksa,
forum içerisinde aşağıdaki gibi bir örnek kod paylaşılmıştır.
Bu kodu RefObjCommon ve RefObjItem tablolarına ekleyerek item’i oluşturabilirsiniz.
---
✔ Sunucuda prosedürü ekledikten sonra ilk olarak item’inizi test karakteri ile deneyin.
✔ Scroll’ü kullanınca pack item’in chest’e doğru şekilde eklenip eklenmediğini kontrol edin.
✔ Log ekranı veya chest paneli üzerinden item adetlerinin doğruluğunu teyit edin.
---
✔ Eğer toplu gönderim yapacaksanız chest limitlerini kontrol edin.
✔ Global ödül dağıtımı yapacaksanız chest açıklamalarını net ve açıklayıcı tutun.
✔ Prosedür içinde farklı item’ler eklemek isterseniz aynı _NewPack mantığını çoğaltabilirsiniz.
---
Herhangi bir sorunuz varsa konu altında sorabilirsiniz!