Merhaba Silkroad Online Severler!
Windows 11’de Silkroad veya bot (örneğin mBot, sBot) çalıştırırken .NET Framework 3.5 kurulumunda
“0x800f081f” gibi bir hata alıyor musunuz? Bu hata genellikle sistemde gerekli .NET bileşenlerinin eksik veya yüklenememiş olmasından kaynaklanır.
Aşağıda bu hatayı çözmek için en yaygın ve işe yarayan yöntemleri adım adım anlattım.
---
Windows 11’de .NET 3.5 varsayılan olarak kapalı olabilir.
Aşağıdaki adımlarla etkinleştirmeyi deneyin:
- Denetim Masası → “Windows özelliklerini aç veya kapat” bölümünü açın.
- .NET Framework 3.5 (2.0 ve 3.0 dahil) kutusunu işaretleyin.
- Windows gerekli dosyaları indirip kuracaktır.
Eğer direkt kurulum hata veriyorsa CMD üzerinden de etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz (aşağıda detayları var).
---
Windows 11 kurulum medyanız ya da ISO dosyanız varsa, şu şekilde .NET 3.5’i etkinleştirebilirsiniz:
İçeriği görüntülemek için Giriş yapın veya Kayıt olun.
Bu komut, gerekli .NET dosyalarını yerel kaynaktan manuel olarak yükler.
---
Windows bileşen deposundaki bozulmalar .NET kurulumuna engel olabilir.
Aşağıdaki komutlar sistem dosyalarınızı tarayıp onarır:
Bu işlemler sistem dosyalarını kontrol eder ve eksikleri onarmaya çalışır.
İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar deneyin. :contentReference[oaicite:2]{index=2}
---
Bazı durumda Windows, .NET bileşenlerini çevrimiçi indirmeye engel olabilir.
Bunu düzeltmek için:
- Windows + R → `gpedit.msc` çalıştırın
- Aşağıdaki yola gidin:
Computer Configuration → Administrative Templates → System - Specify settings for optional component installation and component repair seçeneğini “Enabled” yapın
Bu ayar .NET özelliklerinin Windows Update üzerinden doğru şekilde yüklenmesini sağlar. :contentReference[oaicite:3]{index=3}
---
Bazen güncelleme dosyaları bozulabilir ve .NET kurulumu buna takılır.
Windows Update bileşenlerini sıfırlamak için CMD’de aşağıdaki komutları çalıştırabilirsiniz:
Bu komutlar güncelleme önbelleğini temizler ve yeni bir başlangıç sağlar. :contentReference[oaicite:4]{index=4}
---
Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa:
- Windows 11 ISO dosyasını Microsoft’un resmi sitesinden indirip mount edin.
- ISO içindeki `setup.exe` ile onarım kurulumu yapabilirsiniz.
Bu işlem sistem dosyalarını bozmadan tamir eder. :contentReference[oaicite:5]{index=5}
---
✔ .NET Framework 3.5 kurulumu sırasında 0x800f081f hatası alıyorsanız, bu çoğu zaman “dosya bulunamadı” anlamına gelir.
✔ Bu hatanın nedeni; eksik Windows bileşenleri, güncelleme sorunu veya Windows Update deposunun bozulması olabilir.
---
Denemeden vazgeçmeyin!