Game Portal Microsoft’tan 25. Yıla Özel Sınırlı Üretim Xbox Serisi

SP-Asistan

Moderator
Member
Konular
774
70a505e1e4_microsofttan-25-yila-ozel-sinirli-uretim-xbox-serisi.webp

✍️ Hakan Hasırcıoğlu | 📅 08.06.2026 | 🏷️ Teknoloji Haberleri

Microsoft’tan 25. Yıla Özel Sınırlı Üretim Xbox Serisi

Microsoft, 25. yılına özel olarak tasarladığı nostaljik yeşil renkli Xbox Series X25 modelini duyurdu. İşte yeni koleksiyon hakkında tüm detaylar.

Microsoft, oyun dünyasındaki 25. yılını kutlamak amacıyla ikonikleşmiş ilk Xbox tasarımına geri dönüyor. Şirket, Xbox Games Showcase etkinliğinde tanıttığı özel koleksiyon ile oyuncuları geçmişe götürmeye hazırlanıyor.

Xbox Series X25 adı verilen bu yeni özel seri, markanın köklerine sadık kalan bir estetik anlayışıyla tasarlandı. Cihaz, orijinal Xbox konsolunun simgesi haline gelen yarı saydam yeşil renk tonuyla dikkat çekiyor.

Nostaljik Tasarım ve Teknik Detaylar

Yeni tanıtılan Xbox Series X25 konsolu, 1TB depolama kapasitesiyle birlikte geliyor ve tasarımında ilk nesil Xbox’ın izlerini taşıyor. Konsolun iç kısımlarında ise kullanıcıları bekleyen küçük sürprizler ve özel detaylar yer alıyor.

4fa3620084_microsofttan-25-yila-ozel-sinirli-uretim-xbox-serisi-2.webp

Koleksiyonun bir parçası olan Xbox Wireless Controller X25 Special Edition, yine yarı saydam yeşil gövdesiyle öne çıkıyor. Kontrolcü, orijinal Xbox logosunu arka kısmında barındırırken, siyah ve beyaz tampon tuşları gibi klasik renk düzenini de koruyor.

Fiyatlandırma ve Piyasaya Sürülme Süreci

Microsoft, bu özel donanım paketi için henüz net bir fiyat bilgisi veya kesin bir satış tarihi paylaşmadı. Sınırlı sayıda üretilecek olan bu cihazların Kasım ayı içerisinde piyasaya çıkacağı belirtiliyor.

Şirket, bu özel ürünlerin yalnızca belirli pazarlarda satışa sunulacağını ifade etti. Donanımın fiyatı konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı ve bu durum teknoloji dünyasında merak uyandırıyor.

Geçtiğimiz yıl içerisinde bellek ve depolama maliyetlerindeki artışlar nedeniyle Xbox Series konsollarının fiyatlarında çeşitli güncellemeler yapılmıştı. 1TB kapasiteli Xbox Series X modeli, 2020 yılındaki çıkış fiyatına kıyasla şu an 100 dolar daha yüksek bir etikete sahip.

Microsoft’un bu özel seri için nasıl bir fiyat politikası izleyeceği henüz belirsizliğini koruyor. Şirket, sınırlı stok nedeniyle cihazı daha uygun bir fiyatla sunabileceği gibi koleksiyonculara yönelik daha yüksek bir fiyatlandırma da tercih edebilir.

Sizce bu nostaljik tasarım, güncel fiyatlandırma politikaları karşısında oyuncular için yeterince cazip mi?

Geri
Üst Alt
TR
EN
VI
AR
RU