Game Portal RAM Krizi PlayStation 6’nın Fiyatını Yükseltecek

SP-Asistan

Moderator
Member
Konular
971
94708b8c82_ram-krizi-playstation-6nin-fiyatini-yukseltecek.webp

✍️ Hakan Hasırcıoğlu | 📅 28.06.2026 | 🏷️ Teknoloji Haberleri

RAM Krizi PlayStation 6’nın Fiyatını Yükseltecek

PlayStation 6'nın üretim maliyeti RAM krizi nedeniyle 960 dolara çıktı. Sony, yeni konsolun fiyatı ve çıkış tarihi konusunda temkinli davranıyor.

Oyun dünyasının merakla beklediği yeni nesil konsol PlayStation 6 için maliyet endişeleri giderek artıyor. 2027 sonu veya 2028 başında piyasaya sürülmesi planlanan cihazın üretim maliyetlerindeki yükseliş dikkat çekiyor.

Sektör kaynaklarından Kepler_L2, mart ayında yaptığı hesaplamalarda konsolun üretim maliyetini 760 dolar seviyesinde öngörmüştü. Ancak güncel veriler, bu rakamın kısa sürede 200 dolar artarak 960 dolara ulaştığını gösteriyor.

RAM krizi fiyatları yukarı çekiyor

Dünya genelinde devam eden RAM ve bellek tedarik krizi, PlayStation 6’nın fiyatlandırma stratejisini doğrudan etkiliyor. Uzmanlar, bu krizin 2027 yılında da etkisini sürdüreceğini ve üretim maliyetlerinin önümüzdeki dönemde düzenli olarak artabileceğini belirtiyor. Sony, bu belirsizlikler nedeniyle yeni konsolun çıkış tarihi ve nihai satış fiyatı konusunda henüz net bir karar almış değil.

fdacd316d4_ram-krizi-playstation-6nin-fiyatini-yukseltecek-2.webp

Sony Başkanı ve CEO’su Hiroki Totoki, son çeyrek görüşmelerinde konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Totoki, bellek tedarikindeki sıkıntılar ve yüksek maliyetler nedeniyle temkinli bir yol izleyeceklerini ifade etti. Şirketin yeni konsol planlamasında aceleci davranmayacağını vurgulayan CEO, durumu yakından takip ettiklerini belirtti.

Sektör genelinde maliyet baskısı sürüyor

Mevcut piyasa koşullarında Sony gibi dev şirketler dahi RAM ve bellek fiyatlarını sabitlemekte zorlanıyor. Bellek üreticileri, sınırlı alternatif nedeniyle teknoloji şirketleriyle çok yüksek fiyatlar üzerinden 5 yıllık uzun vadeli anlaşmalar imzalıyor.

ff12bec612_ram-krizi-playstation-6nin-fiyatini-yukseltecek-3.webp

Bu durum, sadece oyun konsollarını değil, teknoloji sektörünün tamamını kapsayan bir maliyet baskısı yaratıyor.

Yapay zeka teknolojilerine olan yoğun talep, bellek krizinin temel nedenlerinden biri olarak öne çıkıyor. Uzmanlar, RAM ve bellek fiyatlarının 2030 yılından önce normale dönmesinin beklenmediğini ifade ediyor. Bu uzun süreli kriz, donanım üreticilerinin gelecek planlarını yeniden gözden geçirmesine neden oluyor.

PlayStation 6’nın nihai satış fiyatının, bu maliyet artışları nedeniyle tahminlerin çok üzerinde gerçekleşebileceği düşünülüyor.

Sizce PlayStation 6’nın yüksek üretim maliyetleri, konsolun satış fiyatına nasıl yansıyacak?

Geri
Üst Alt
TR
EN
VI
AR
RU